Overige sieraden & reparatie

Een sieraad is iets bijzonders. Het ‘versiert’ je als het sieraad mooi is en goed bij je past.
Soms is daarvoor een aanpassing of reparatie nodig voor een bestaand sieraad,
maar er kan natuurlijk ook een nieuw sieraad ontworpen worden.

Bloedkoralen armband

Dit erfstuk bestaat uit echte bloedkoralen met een oude gouden siersluiting. De snoeren moesten op nieuw draad geregen worden en opnieuw bevestigd aan de siersluiting. De bloedkoralen waren door de leeftijd ook wat dof geworden. Deze zijn verzorgt met olie wat de kleur en kwaliteit ten goede komt. Ook geeft dit een subtiele glans. Het slot kreeg ook een extra behandeling, zodat deze weer stevig sluit en mooi glanst.

50 jaar oud verlovingscadeau

Deze armband is echt een pareltje. De armband is zo’n vijftig jaar geleden gekocht in het Duitse Heidelberg, waar deze zilveren armband met de hand is vervaardigd. De armband was een verlovingscadeau van de inmiddels overleden echtgenoot. De armband was erg verweerd en het slotje was kapot. De armband is nu weer als nieuw en kan deze in mooie herinnering weer gedragen worden.

Bedelkettinkje 

Dit zilveren bedelkettinkje is een prachtig cadeau voor een jong meisje. Deze bedelketting heeft het thema ‘zee’. Er zijn eindeloos veel bedels in diverse thema’s te verkrijgen. 

Hout aan goud

Dit leuke collier is tot stand gekomen in samenwerking met de ideeën van de klant. De houten hanger is door de klant zelf gemaakt en kan gedraaid worden in de vorm van een ovaal en een hart.
Aan deze hanger is een goud oogje bevestigd en de gouden ketting op de gewenste lengte gemaakt.

Druppelvormige oorhangers

Deze sierlijke oorhangers zijn prachtig bij een feestelijke outfit, maar ook heel mooi op officiële of juist zakelijke momenten. Druppelvormige edelstenen bestaan in veel kleuren. Deze oorhangers zijn zilver met lichtblauwe Topaas.

Maatje kleiner

Deze ring is een maat kleiner gemaakt. Ook is de steen in de ring vervangen. Dit sieraad past nu goed en de steen kan weer jaren mee.

Gouden oude

Dit gouden horloge was een erfstuk. Deze werkte nog perfect, maar was te groot. De banden zijn om deze reden korter gemaakt. Dit vroeg om grote zorgvuldigheid, aangezien de flexibiliteit van de band behouden moest blijven. 

Een sieraad met een verhaal

Dit setje sieraden is gemaakt naar aanleiding van een toespraak van een Iraakse pastor in de tijd dat IS rondging. Hij droeg zwarte kleding met een zwarte colbert en op zijn revers droeg hij een glanzend goudkleurig kruis. Dat glanzende kruis stond symbool voor zijn boodschap over hoop. De hanger heeft de vorm van een revers met daarop het glanzende gouden kruis. Er zijn passende oorknoppen bij gemaakt.

Gouden ringen met de namen van de kinderen

Bij de geboorte van de eerste twee kinderen heeft een vrouw een geel- en witgouden ring van haar man gekregen. Maar toen zij een derde en later een vierde kind kregen, waren deze ringen niet meer te koop. Daarom is er de rood- en rosé gouden ring gemaakt die nu een mooi geheel vormen met de reeds bestaande ringen. De namen van de kinderen staan in de ringen gegraveerd.

Waardevolle reparatie

Sommige sieraden zijn je dierbaar geworden, omdat je ze al heel lang draagt of omdat ze zo goed bij je passen. Of je hebt ze gekregen voor een belangrijke gebeurtenis in je leven. Misschien symboliseren ze een kostbare herinnering. Na veel jaren kunnen ze verslijten. Gelukkig kan bijna alles weer herstelt worden. Van kleine reparaties tot de meest complexe reparaties.

Als je het de moeite waard vindt, verdient het sieraad een tweede leven.