Sieraden vermaken

Een sieraad dat niet meer past, maar heel waardevol is voor je, kan heel goed vermaakt worden.
Denk bijvoorbeeld aan een erfstuk wat je niet in een doosje wil stoppen, maar wilt dragen. 
Dat kan in formaat, maar ook het uiterlijk kan aangepast worden.

Modern sieraad met oude ring en steen

Deze hanger was een 100 jaar oude trouwring uit 1918. De ring is destijds gemaakt van een oude goudlegering, die lijkt op rosé goud; een mooie warme kleur. De ring bevatte de originele handgravure. Later is er een grote granaat edelsteen op een sierlijke wijze toegevoegd.

Nu was het tijd om een modern sieraad te maken met de oude ring en steen. We hebben er een hanger van gemaakt mèt behoud van de oude handgravure.

Oorknoppen van oude trouwring

Deze bijzondere oorknoppen zijn gemaakt van een oude trouwring. Er zijn geen zichtbare eigenschappen waaraan te zien is dat dit een trouwring is geweest. Met een oude trouwring kun je veel doen, zonder dat de ring helemaal omgesmolten hoeft te worden.

De bewerking van trouwring naar oorknoppen als deze is niet ingewikkeld en kost niet veel tijd, waardoor dit een toegankelijke kostprijs heeft.

Sierwaarde en kwaliteit verhoogt

Deze trouwring wordt al 30 jaar trouw gedragen. Ooit had deze ring een facetrandje, maar daar was bijna niets meer van te zien. We hebben een mooie aanpassing bedacht, waarmee zowel de sierwaarde als de kwaliteit verhoogt wordt.

We hebben een witgouden rand rondom over het midden gemaakt, met daarin een diamant. Klaar voor de jaren die mogen volgen.

Oud goud van oma

Een oma had oud goud en zilver geërfd en wilde daarvan een cadeau laten maken voor haar oudste kleindochter.

Het is een ring geworden die goed gecombineerd kan worden met andere sieraden, zodat de ring elke dag gedragen kan worden. Deze is gemaakt van twee dunne zilveren draden die  gedraaid zijn met een dikkere gouden draad. Kunt u het punt vinden waar de draden aan elkaar zijn gesoldeerd?

Dierbare ring van echtgenoot

Deze prachtige ring was de trouwring van een overleden echtgenoot. Zoiets dierbaars als dit,  verdiend het om tot een waardig sieraad te vermaken. 

De ring is vervormt aan de voorkant, maar het deel met de gravure is volledig behouden. De diamant symboliseert de kostbare herinnering die omarmt word door het goud.

Een prachtige hanger van een oud horloge

Dit horloge was een dierbaar erfstuk,  maar het was niet goed draagbaar. Het horloge deed het niet en  was vanbinnen smoezelig geworden.

Het horloge is door een uurwerkmaker schoongemaakt. Van het klokje hebben we een hanger gemaakt. De hanger en de ketting zijn gemaakt van zwart gebeitst zilver, met een goud sterretje als klein accent.

Oude details

Als je een sieraad laat vermaken kun je ervoor kiezen om totaal iets nieuws te maken, maar je kunt ook oude details bewaren. Denk bijvoorbeeld aan edelstenen, een bijzondere vorm of een oude gravure. Vaak hebben oude trouwringen nog een sierlijke handgravure. Een gravure vertelt ook iets van de historie, zoals de trouwdatum.

Bij het behouden van de oude details in een nieuw sieraad, wordt de herinnering levend gehouden.